The wishlist name can't be left blank

Land van oorsprongItalie
TypeFamiliebedrijf
Sinds2016
Oppervlakte6 hectare
Productie35.000 flessen per jaar
OenoloogAndrea Paglietti
LandbouwConventioneel

Giacomo Barbero

Nu waren we al een tijd op zoek naar Arneis. Toen we de wijnen van Giacomo Barbero proefden, waren we meteen verkocht. De kwaliteit is fantastisch. Nog leuker werd het toen bleek dat Giacomo zelf het meer dan verdient om veel zijn geweldige wijn te verkopen. Naast een goede wijnmaker is hij sympathiek, bruist van de energie, zit vol goede ideeën en initiatieven. We hebben niet eerder zo’n jonge, enthousiaste wijnmaker ontmoet.

Ondernemende familiehistorie in de wijn
Het beste initiatief is dat hij in 2016 – pas op z’n 26e – begint met wijn maken. Ondanks dat zijn wijnavontuur recent is gestart, heeft hij als vierde generatie ‘wijn maken’ in zijn DNA. Overgrootopa Giorgio Barbero begon rond 1900. Met acht kinderen – vijf jongens en drie meisjes – kon hij uitbreiden. Opa Alfredo, de jongste, maakte het bedrijf groot met meer land en nieuwe producten zoals likeuren, vermouth en mousserende wijnen. In 2003 verkocht de Barbero Groep het bedrijf aan Campari.

Studie en vakantiebaan
In 2013 rondt Giacomo zijn studie Economics Finance af. Vanaf de middelbare school tot aan het eind van zijn studie werkt hij alle zomers op het familiedomein. Zo leert hij over wijnbouw in de wijngaard en wijnmaken in de kelder. Tussen 2010 en 2014 verzorgt hij rondleidingen, blij met het overdragen van kennis over Roero wijn en de volgeladen kofferbakken van de bezoekers.

De start van Giacomo
In oktober 2015 start Giacomo met drie hectare in Vezza d’Alba, de regio Valmaggiore, het hart van het Roero-gebied. In zijn eerste jaar maakt hij verschillende wijnen zoals Langhe Favorita, Roero Arneis, Barbera d’Alba, Langhe Nebbiolo en Killa. Wij hebben hiervan de Arneis, de Langhe Nebbiolo en Killa in onze portefeuille hebben opgenomen. Ondertussen plant hij nieuwe wijngaarden in de Roero en doet er alles aan om wijnen aan te bieden die het terroir optimaal weerspiegelen om tegelijkertijd zo min mogelijk footprints achter te laten. Wij gunnen hem dat. En onszelf.