Land van oorsprong | Oostenrijk |
Type | |
Sinds | 1890 |
Oppervlakte | |
Productie | |
Oenoloog | |
Landbouw | Conventioneel |
Hochriegl
De naam Hochriegl is synoniem voor uitstekende kwaliteit en grote traditie in sekt. Oorspronkelijk is dit sekt-merk gecreëerd door de familie Kattus uit Wenen, die zich destijds voornamelijk bezig hield met de import en export van specerijen en kaviaar. Rond 1900 werd zo’n 200.000 (!) kg kaviaar door hen afgezet in de hele wereld. Vanaf 1890 begon de zoon van de oprichter ook met de productie van Sekt, geheel volgens de traditionele Champagnemethode. De zeer nauwe persoonlijke en zakelijke contacten met het Champagnehuis Veuve Clicquot liggen hier ongetwijfeld aan ten grondslag.
De Hochriegl wijnen zijn sinds 2009 in eigendom van Schlumberger, een andere beroemde Sektmaker uit Wenen. De grondwijnen komen hoofdzakelijk uit het Weinviertel, ten noorden van Wenen. De productie van de Sekt vindt plaats in Wenen.